Maarten!'s logotype

Maarten!

Media · Amsterdam, Netherlands
Description
Maarten! is het meest eigenzinnige tijdschrift van Nederland. Vier keer per jaar kunt u de kritische, relativerende, vermakelijke en altijd leerzame gedachtegang van Maarten van Rossem volgen. Een opinieblad vol diepgravende interviews, scherpe analyses, interessante gastschrijvers en scherpzinnige commentatoren.

De lezers van Maarten! zijn grotendeels mannen, hoewel de titel 37% vrouwelijke lezers heeft. De meerderheid van de lezers is ouder dan 35 jaar; het zwaartepunt ligt tussen 50 en 64 jaar. Wat betreft opleiding en welstand onderscheidt Maarten! zich van de concurrerende opiniebladen doordat het veel meer lezers in de hoogste groepen heeft: 70% van de lezers heeft een hoge opleiding en 60% hoge welstand (selectiviteitsindex
hoge opleiding: 205, hoge welstand: 161).Een bijzonder hoog profiel!

Maarten!-lezers zijn bijzonder geïnteresseerd in kunst(72%). Ze hebben voorkeur voor culturele vakanties (50%). De titel is dan ook bijzonder selectief op culturele vakanties (selectiviteitsindex 158). De lezers van Maarten! zijn zware printgebruikers, en gemiddelde internetters, radio- en TV gebruikers. Dit is af te leiden van de Media Imperatives in NOM onderzoeken. Zo’n 81% van de lezers is zware tijdschriftlezer, 70% zware dagbladlezer.

Bron: NOM Print & Doelgroep Monitor 2015-II 2016-I
50-64
Age
65%
Males
35%
Females
Click the button on products to create an inquiry